Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Kälyn kanssa lenkillä, ihana syysilma, melkein kuin kesällä. Korona jossain kaukana poissa. Vastaan tulee söpö mäyräkoira, ruskea, sileäkarvainen, kääpiömäyris. Mun lemppari. Pysähdytään ihmettelemään sitä söpöyttä, Waya on tapansa mukaan etäinen, ystävällinen, katselee syrjäsilmällä, ei halua pelästyttää pikkukaveria, antaa rauhassa tutustua, nuuhkii ehkä vähän, varovasti. 

Aletaan puhua söpöliinin taluttajille, hui, eihän se oo...? On se. Paula Vesala. Siinä ihan ilmielävänä, kauniina kuin ruiskukka viljapellossa. Ihana, ihana Paula Vesala. Vierellään jotenkin arojen kasakalta näyttävä komistus. Tovi siinä koirista haastellaan. Sitten jatketaan matkaa.

Me kälyn kanssa tohkeissamme: onneksi ei alettu puhua miten ihaillaan, sitä se varmaan kuulee tarpeeksi, mitenkähän se täällä, ihan taviksena, ensin en ollut uskoa silmiäni, on se kyllä lahjakas, niin on, ihan huippu. Se varmaan luuli, ettei nuo mummelit tunnista. Mutta toisaalta, olihan se myös Tuntemattomassa, senhän nyt kaikki kävi katsomassa. Tämän viimeisen. (Mielestäni parhaan.) Siinähän se oli Rokan vaimo. Hyvä, mutta ihan liian kaunis siihen. Rokka ei ikinä olisi sotaan malttanut lähteä... Jaariteltiin siinä sitten niitä näitä tuosta Paulasta. Kotona oli pakko soittaa sitä Tequila-kappaletta Youtubesta. Kuvittelen, että ne ajavat siinä Valtatie 1:tä Kaliforniassa, pysähtelevät motelleihin. 

Olen jo ennenkin kuunnellut Paulan kappaleita, kun ensin olin oppinut hänestä enemmän Vain elämää-ohjelmassa. Aiemmin olin tiennyt vain nimen ja hieman juorutason-juttuja, mutta ohjelma näytti, miten monipuolisen lahjakas hän on. Sävellykset, soitto monilla instrumenteilla, sanoitukset, laulu ja muu esiintyminen. Super. Mutta onkohan elämä kohdellut häntä hyvin? Ei ole tainnut. Kuuluisuus ja lahjakkuus eivät todellakaan välttämättä kulje käsi kädessä onnen kanssa. Se tulee esille myös Paulan monissa lauluissa. Joululaulukin on niin synkkä, mutta tosi! Moni, minä itsekin, voi siihen samaistua.

Kuuluisuudesta tulee mieleen kirja, jota kuuntelen: Minä, Elton John. Siinäpä vasta elämänkerta! Rehellinen ja aito. Suosittelen todella lämpimästi. Elokuva Rocketman on tehty kirjan alkuosasta, ehkä jatkoa seuraa myöhemmin.

Mutta Paulasta vielä: olipa mieleenpainuva kohtaaminen. Että nuori nainen voi olla niin kaunis, säteilevä ja ihan tavallinen. Toivon hänelle kaikkea hyvää loppuelämän ajalle. Hän tulee olemaan ikitähti meidän muusikkokaartissamme.

4. loka, 2020

2

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...