Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Tämä on nyt sitten ilmeisesti uusi normaali, totesi Erkki Tuomioja eilen televisiossa. Että petetään, valehdellaan, juonitaan, epäillään, syytetään, annetaan potkuja kun ei naama miellytä jne.

Eiköhän tätä jo oo tarpeeksi jauhettu: miten voi olla.., käsittämätöntä.., suurvallasta on tullut muutamassa vuodessa banaanivaltio.., miten tuo uskomattoman röyhkeä, lapsellinen, itseriittoinen valehtelija on voitu valita presidentiksi. Negatiivisia adjektiiveja kyllä riittää Trumpista! Mutta kun luet kommentteja niiden uutisten alta, siellä kyllä hilluvat enimmäkseen suomalaiset Trumpin kannattajat. Olenko väärässä, jos sanon, että monet heistä ovat jotain liivijengiä?

Dokumentti on seurannut toistaan: Putin ja Trump, Biden ja Trump, Trumpin ensimmäinen kausi (huom.nimi! Toivottavasti ei ole enne), joka muuten on englanniksi sopivasti The Trump show. Sen 3-osaisen dokumentin toinen osa tuli tänään ja todisti vääjäämättömästi, että ne, jotka äänestävät Trumpia ovat ilmeisesti samanlaisia kyynärpäätaktiikkaan ja valkoisten ylivaltaan uskovia tai niin kyynisiä, että ihailevat Trumpin erehtymätöntä kykyä kääntää kaikki voitokseen, jyrätä tieltään jokainen este, "pois alta risut ja männynkävyt!"

Se oranssikasvoinen henkilö, joka oli tämäniltaisen dokumentin pääosassa, ei ole koskaan presidenttiä nähnytkään (että ois ymmärtänyt vähän mallia ottaa), ei omaa yhtään minkäänlaista näkemystä maailmasta, politiikasta, historiasta, diplomatiasta. Ainoa kiinnostuksen kohde on hän itse. On hienoa olla oman elämänsä tosi-tv-tähti. Että Amerikan kansa (tai puolet siitä) on tuossa pisteessä! Jos olet nähnyt dokumentin Köyhänä Amerikassa ja muita vastaavia tai lukenut juttuja Amerikan sydänmailta, ymmärrät ehkä, että tuollaiseen rehvastelevaan törkimykseen he saattavat samaistua ja luottaa. Hän on yksi meistä, roisi tyyppi, ainoa ero on, että hän  on onnistunut elämässään, kahminut miljoonia... Ehkäpä minäkin, eihän sitä koskaan tiedä. Amerikassahan kaikki on mahdollista!

Jos Biden voittaa, koittaa Amerikkaan ankea kommunismi. Voi surku. Todellisuudessa on ihan oikeasti surku sekin, koska senaatti on republikaanien vallassa, mikään uudistus ei onnistu.  On ihmetelty Pieterin kanssa, miten senaattikin ei siirry demokraateille, jos presidenttiys siirtyy.  Eniten osavaltiossa ääniä saanut ehdokas saa taaksensa kaikki osavaltion valitsijamiehet. Poikkeuksia ovat Maine ja Nebraska. En ihan ymmärrä, tarkoittaako tämä sitä, että kaikkien ao. osavaltion valitsijamiesten oletetaan äänestävän eniten ääniä saaneen valitsijamiehen mukaisesti. Tänään luin jonkun facebook-kirjoituksen, josta käsitin, että he voisivat vielä Washingtoniin äänestämään tullessaan livetä ja äänestääkin toisin. Ei kai tämä ole mahdollista? Tuskin on suljettua lippuäänestystä. Katsoin Wikipediasta sitten sen senaatin äänestyssyteemiä. On maar NIIN monimutkainen juttu tämäkin  äänestäminen, että ei siitä ota selvää. Vain yksi kolmasosa kerrallaan on vaihdossa.

Kyllä on sitten sekavaa, kummallista ja epädemokraattista! Olihan meilläkin aikoinaan valitsijamiessyteemi, jossa et tiennyt varmuudella, kenelle presidenttiehdokkalle tulit äänesi antaneeksi, kun toisella kierroksella puolueet järjestäytyivät taas  uudestaan.

Banaanivaltio, se siitä on tullut. Tehnyt kerralla luokkaretken alaspäin, monta rappusta. On sitä ennenkin suuret valtiot sortuneet ja tuhoutuneet ihan kokonaan. Miten kävikään  Rooman mahtavan valtakunnan. Historialla on tapana toistaa itseään.

6. marras, 2020

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...