Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Ohitin tuttua koulunpihaa Wayan kanssa. Oli menossa se mieluisin tunti: välitunti. Monesti Wayan ympärille pelmahtaa tässä kohden joukko lapsia: ihana koira, saako sitä silittää? Tällä kertaa lapset juoksivat ja temmelsivät keskenään vähän kauempana kävelytiestä, kaksin kolmin tai isommissakin ryhmissä. Paitsi yksi. Hän istui keinussa, keinutteli itseään hiljakseen. Korjasi pitkää hamettaan. Huivi kehysti tiukasti kasvoja. Muslimityttö, ehkä 10 vee. 

Kolme opettajaa huomioliiveissään juorusi keskenään tai kävi tärkeitä pedagogisia keskusteluja, heidät kyllä huomasi, mutta he eivät huomanneet ketään. Koska pihalla ei tapeltu, ehkä sitten olisivat päät kääntyneet. Neljäs opettaja oli syventynyt puhelimeensa.

Juuri taas kerran oli lehdessä kirjoitettu koulukiusaamisesta. Miten vaikea sitä on karsia. Kun ei sitä välttämättä huomaa, uhri ei uskalla kertoa aikuisille ja ulkopuoliset lapset eivät uskalla puuttua, vaikka tietäisivät. Etteivät vain itse joutuisi kiusaajan huomion kohteeksi. Kaikkemme on tehty, opettajina, vanhempina, viranomaisina.Tässäkään koulussa ei ehkä ketään kiusattu. Eihän ulkopuolelle jättäminen ole kiusaamista.

Moneen kertaan olen kertonut, miten läheltä perhettäni on tämä kiusaaminen liipannut ja ihan omakohtaisesti puolestani olen pienenä koululaisena kokenut jääneeni ryhmän ulkopuolelle. Ei ollut kavereita. Olin ihan liian ujo, kotoa opittu juttu, kun en kokenut tulleeni hyväksytyksi.  Koulussa yritin sitten tunkea aina johonkin porukkaan, koska välitunnilla yksin seisoskelu oli kamalinta, mitä voi olla.

Seisottiin Wayan kanssa edelleen koulunpihan tuntumassa, Waya jo kyllästyi, asettui maahan loikoilemaan. Äkkiä yksinäinen tyttö alkoi keinua, hurjemmin ja hurjemmin. Kohta menisi ympäri. Mielessäni kuvittelin hänen fiiliksensä: ehkä putoan, lennän kaaressa, joutuvat soittamaan ambulanssin, sittenpähän näkevät, kyllä sitten huomaavat... Keinuminen yltyi raivopäiseksi.

Teki mieli mennä paikalle, pysäyttää hänet ja sanoa, että olet ihan hyvä tuollaisena. Ole rohkea!

Mutta mitä ne opettajatkin olisivat sanoneet: tänne ei saa tulla! Ei ainakaan koiria saa tuoda! Tämä on varattu koululaisille! Pois, pois, pois, vai pitääkö kutsua poliisi.

Niinpä jatkoin Wayan kanssa matkaa, ennenkuin saisin syytteen stalkkaamisesta. 🤒

7. huhti, 2021

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...