Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Netistähän niitä löytyy, mistäs muualta! Ja kun olet keski-iässä, niitä on siellä pilvin pimein. Baariin ei kukaan mene enää, ei vaikka koronaa ei olisikaan. Baariin mennään vain viihtymään, ei iskemään.

Kauniilla, vajaa 50 vee ystävälläni on haku päällä. Pohdimme hänen kanssaan, missä vika ettei kukaan kelpaa. Yks on kivan näköinen, mutta liian jäykkä ja virkamiesmainen. Puhuu itsestään, kertoo, että miten hänen  (korkea)koulutuksenssa oli ihmetyksen aihe suvulle ja koko paikkakunnalle. Että VAU, oletpa sinä hienosti edennyt. Ja kun tätä etenemisestä on jo 30 vuotta, sen ei enää pitäisi olla niin merkittävä keskustelun avaus. Toinen taas on mielenkiintoinen, mutta jatkuvasti pälättävä adhd-tyyppi. Eronnut jo 20 vee sitten, ja - ihme ja kumma - selvinnyt siitä ihan noin vain! Vai onko, siis 20 vuotta sitten? Haloo. Yks taas on naimisissa, mutta kun heidän avioliittonsa on tällai niinkuin modernin avoin... Joku taas on pikkusen pullukka, mahtaakohan millaiset olla elintavat? Mutta kun  on ihan symppis, kirjoittaa mukavasti ja on ihan normaalin oloinen, koulutettu ja konstailematon. Liian vanhan näköinen? Viisi vuotta ystävääni nuorempi, mutta näyttää viisi vuotta vanhemmalta. Väliäkö tuolla?

Pitäisikö antaa mahdollisuus? Pitäisi. Ystäväni on jo todennut, että pari kolme kertaa pitää kuitenkin tavata, sitten vasta voi tietää, meneekö jatkoon. Vaiko ihan vain ystävänä.

On se jännä, miten monesta asiasta suhde voi olla kiinni. Ulkonäkö on tärkeä. Ei komeus, vaan se, näyttääkö omalta. Onko ilme ja sopusuhtaisuus sitä, mitä odotan. Niin, ethän sinä kellekään muulle etsi, itsellesi vain. Puhetapa, ääni, eleet, ilmeet. Ne tiedostamattomat. Haju on tärkeä. Sitä me ihmiset emme tiedosta, tuskin edes haistamme, ainakaan etäisyydeltä, mutta ilmeisesti se on tärkeä. Eläimet osaisivat neuvoa, mutta kun eivät puhu (ja jos puhuisivat, eivät vaivautuisi kertomaan heille näin itsestään selvästä asiasta!). Hei! Innovaatio: deittisovelluksiin haju-osio!

Kun ulkoiset seikat on tsekattu tulevat ne tärkeät asiat: uskonto ja politiikka. Kun/jos  niistä on selvitty, suhde voi alkaa. Ja sitten arki: siisteys, ruoka, juominen, vessan rinki, hammastahnan korkki.-Jos on kyseessä uusioliitto, tulevat entiset suhteet, puhutaanko niistä vaiko ei, voiko puhua vaiko ei? Ja lapset? Entä lapset? Niin, lapset!!!

Niin vaikea, ettei sitä enää tässä iässä viitsisi eikä jaksaisi. Ei todella.Nuo ajat ovat historiaa ja hyvä niin.

_______

Juuri katsoin leffan Boy erased.  Voi hitsi sentään miten hyvä! Russel Crowe oli hyvä, niinkuin aina (tässä taas ihan superhyvä!) samoin Nicole Kidman. Mutta aihe! Lopussa sanottiin, että elokuvassa kuvattu Eheytysohjelma (siis homoudesta "parantuminen") on edelleen käytössä 36:ssa USA:n  osavaltiossa. Miten hankalaa se parinvalinta heillä mahtaakaan olla niissä yhteisöissä, joissa edelleen nähdään homous syntinä. Kun siihen tuodaan se Jumala ja Raamattu, niin elämä tehdään näille Luojan luomille ihan mahdottomaksi. Kuuliaisimmat menevät vastoin luontoaan naimisiin vastakkaisen sukupuolen kanssa, elävät sitten valheessa onnettomina ehkä koko ikänsä.

Onneks me eletään tällaisessa maassa. Täällä voivat Pride-kulkueet ihan vapaasti ja ilolla kulkea välittämättä joistain tiettyjen alueiden puritaaneista!

Tällaisessa maassa ystäväni takuulla löytää aikanaan netistä sen oman oloisen, mukavan mielitietyn.

10. touko, 2021

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...