Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Tai tuule mieluummin sinne, missä minä itse olen. Onhan se viime päivinä kyllä tuullutkin, mutta lähinnä sellaista lämmintä lounaistuulta, vähän kuin föönillä puhaltelisi. Ukkosta ennakoivaa. 

Mutta meillepä hankittiin ilmastointilaite. Ilmalämpöpumppu olis kiva, mutta maksaa. En ole kyllä katsonut hintaa noista pelkästään viilentävistä, mutta oletus on, että niilläkin on hintaa. Ystävien kotona oli iso masina sairaan huonetta viilentämässä, siitä Pieter innostui: tuollainen meillekin! Kuultiin ystävältä, että ovat loppu joka paikasta. Siitäpä nettiin! Gigantista ovat loppu, Verkkokaupassa oli, 15 min päästä tilauksestanne voitte hakea liikkeestämme. Pieter tilasi ja ajoi Verkkokauppaan. Aprilliä, ei heillä ollutkaan, saadaan  EHKÄ  2-4 viikon päästä. Kesä ja kärpäset ovat varmaan jo ohi. Ei auttanut, sitten vain soittelemaan. Prisma! Ei ollut Iso-Omenassa, mutta tiesivät, että Kaaressa tai Sellossa oli ainakin tunti sitten. Ei ollut enää, kaikki oli mennyt juuri silloin, mutta tiesivät, että Jumbossa olisi. Soitettiin ja avot, siellähän oli. Peräti 2 kappaletta Wilfa cool 12- ilmastointilaitetta! Jippii, sellainen raahattiin kotiin.

MIssään ohjeissa ei kerrottu, että kun ilmastointilaite asennetaan, pitää kaikki lävet tukkia, vain se reikä saa jäädä, johon asennetaan lämpimän ilman ulosmenoputki (näin se vissiin on), oletus kai on, että kuluttaja ymmärtää tämän automaattisesti pienessä päässään. Pakkauksessa ei ollut sellaista tiivistys-sarjaa niin kuin ystävillä oli ollut. Mepä kehiteltiin oma: Etolan vaahtomuovista saa fleksiibelin. Hieno homma, onnistui helposti. Pieter vain askarteli paskarteli parvekkeen oven rakoon tiivisteet. Käynnistettiin masiina. HIRVEE meteli. Vain 60 desibeliä, kuulema. Korvatulpat auttoivat ihan pikkasen. Kyllä siihen tottuu. Niinpä vissiin. Mullahan on jo muutenkin huono kuulo ja ainainen suhina korvissa, haitanneeko tuo vähäinen lisä mittää!

Mutta viileetä on. IHanan viileetä, kun tulee ulkoa sisälle.

Kaksi päivää myöhemmin oltiin ostoksilla, Pieter meni Prisman yläkertaan katsomaan, josko siellä olis polvipituisia verkkareita hänelle. Pian näin hänen tulevan ostoskärryn kanssa liukua alaspäin. Näinkö nopeesti se... No EI, mikä sillä on tuossa ostoskärryssä? Iso laatikko! Toinen ilmastointilaite, vähän pienempi kuin olohuoneen! "Näin näitä heti liukuhihnan yläpäässä ison pinon, unohdin housut, kun niin innostuin! Saadaan makuuhuoneeseen oma!" hän riemuitsi. Joopa joo, kohta varmaan pitää vessaankin hankkia, ehkä sellainen olisi vaatehuoneessakin mukava?

Innostuinko minä myös? Noh, arvaat. Mutta nyt, kun laitteet puhkuu ja puhaltaa vain päivisin, on siedettävää. Varsinkin kun ollaan poissa kotoa. Ja yöt on sitten viileitä. 

😲

27. kesä, 2021

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...