Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Nyt olen saanut jo kolmelta eri henkilöltä s-postia Postista koskien tuota em. kirjoitukseni pakettia. Yksi jo kyseli, onko kyseessä Erican lähettämä paketti tällä ja tällä numerolla. Onpa hyvinkin. Sitten henkilö kirjoitti näin:


"Tälle lähetykselle laitoin toimituspyynnön teille hetki sitten.

Ystävällisin terveisin, Sari
Customer Service | Parcel and eCommerce | Posti Oy"

Minä siinä sitten kyselemään, että tuleeko minulle siis joku ilmoitus, vai tuodaanko paketti minulle. Silloin sieltä vastaa Kerkko. Hän sanoo näin:

"Kiitos yhteydenotostasi. Ikävää että näin on päässyt käymään kuitenkin kun paketti on jo lähtenyt suomesta pitäisi teidän pyytää lähettäjää se postittamaan uudetsaan ja pitää huolta että meili ja/tai puh. numero löytyy paketista.

Tehkää myös vahingonkorvaus ilmoitus postin sivuilta.

***Säilytä mahdollisessa vastauksessasi myös ref-teksti viestin lopussa.***

Mukavaa päivää!

t. Kerkko Postilta

Vai että mukavaa päivää. Ei ollut kovin mukava, kun vielä iski kaamea kesäflunssakin siihen saumaan ja piti käydä koronatestissä (negatiivinen, onneksi).

Ja pallo oli sitten taas minulla. Kyselin, miten voi tulla niin ristiriitaisia viestejä. Luulin Sarin jo kertoneen, että paketti on sittenkin saatu kiinni, ehkä tiputettu laskuvarjolla jumbosta postin pikaveeneeseen jossain Itämerellä tai lähetty dronella. Mutta sekö on sittenkin lähetetty takaisin vain, koska s-postiani eikä puhelinnumeroani löytynyt paketista. Vaikka ihan oikea osoite löytyi. Sainpa tyhjentävän vastauksen, joka kuuluin näin:

Hyvä asiakas,

Odottamanne lähetys UH035349202US on tässä vaiheessa palautettu lähettäjälle. Yritin myös tavoittaa teitä tänään puhelimitse. 

Ystävällisin terveisin,
 
t. Timo Postilta

Oli todella tullut soitto, jota en ollut kuullut. Mutta niitä pyytämiäni viestejä, joilla minut muka on aiemmin yritetty tavoittaa, ei ole näkynyt. Paketti tuli siis jo 6.5., 23.6. soitin, kun ymmärsin katsoa seurantanumeron mukaan, sanottiin, että paketti on jo palautettu, mutta tosiasiassa se palautettiin vasta heinäkuussa.

Nyt sitten olen kirjoittanut Ericalle, että josko hän ystävällisesti viitsisi vielä uudestaan lähettää sen paketin ja varustaa sen numerollani ja s-postillani ja kertoa mulle kulut, niin maksan heti ja pyydän maksua Postilta. Ja haluan myös heidän korvaavan tullimaksun, koska alkuperäisenä saapumisaikana ei tullimaksu ollut vielä voimassa.

Kunhan vain ensin löydän postin sivuilta sen valituslomakkeen ja kulukorvauslomakkeen. Tänään ei vielä löytynyt.

Mikä vitsi! 😠

PS, ai niin, unohtui: Seurannassa lukee viimeisenä, että lähetyksen tietoja on muutettu lähettäjän pyynnöstä.Erica ei ole mitään tietoja muuttanut, enkä minä (jos minut nyt sitten katsotaankin lähettäjäksi, kun olen tavallaan se viimeisin lähettäjä, siis joku perhanan takaisinlähettäjä!)

PS 2. Never ending story: tein korvauspyynnön Postille, 19 € lähetyskuluja Erican joutuessa lähettämään paketin uudestaan. Nyt kyllä tietenkin joudun maksamaan myös tullimaksun. Painoin enteriä eilen illalla vähän vailla klo 20 ja kappas, tänä aamuna  klo 8.21 tuli postilta korvauspäätös. Maksavat sen 19 €. Mutta kun minä olen tunnetusti jankkaaja (lapset todistavat), laitoin tänään vielä tällaisen viestin Postille:

 Hei!

Kiitos nopeasta päätöksestä, 04169661/12.07.2021. Rahastahan tässä ei kuitenkaan etupäässä ole kyse, sitäpaitsi tullausmaksu tulee minulle vielä kuluiksi, kun laki tässä vaiheessa ehti muuttua.

Kyse on näistä ristiriitaisista viesteistä. Viimeisin tieto omapostini seurannassa (UH035349202US) 6.7.2021 on tällainen:

Palautettu lähettäjälle

06.07.2021 13:13

Lähetyksen tietoja muutettu lähettäjän pyynnöstä. Lähetys voi viivästyä työpäivällä.

Posti Logistiikkakeskus

Lähettäjä, Erica Koester Floridasta ei todellakaan ole pyytänyt mitään muutosta tietoihin. Miten tuollainen asia ilmestyy seurantaan? Kyseessä lienee useita inhimillisiä erehdyksiä ristikkäin ja lomittain, mutta olisi mukava saada jonkinlaista selitystä asioille.

Kun paketti on alunperin saapunut 6.5. Vantaalle ja näyttäisi siltä, että se on lähtenyt takaisin vasta 2 kk myöhemmin, eikö sitä olisi voitu lähettää minulle Espooseen?  Varsinkin, kun olen sitä useaan otteeseen tiedustellut?

Ja tärkein kysymykseni on: jos lähettäjällä on pelkkä postiosoite, eikö paketti siis sillä löydä perille? Missä on sanottu, että vastaanottajalla on oltava s-posti ja puhelin ja siinä julkinen puhelinnumero? Eikä enää jaeta postiluukkuun ihan printattuja saapumisilmoituksia?

Terveisin

Kaarina de Wolff

(Kiusa se on pienikin kiusa!) <- tuota en kuitenkaan laittanut 🤪

8. heinä, 2021

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...