Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Nykynen media ja some tekevät kaikesta paljon näkyvämpää.Jos Rooman suuren valtakunnan tilannetta olisi aikoinaan voitu seurata reaaliajassa, miten se olisi vaikuttanut roomalaisiin ja muihin eurooppalaisiin? Olisiko turmellus levinnyt kulovalkean tavoin koko sen aikaiseen olemassaolevaan maailmaan?

Hiljattain näkemämme dokumentti USA:n kongressin valtauksesta,  koottuna lukuisista oletettavasti pääosin puhelimella kuvatuista videoista, näytti konkreettisesti mitä on tekeillä: Amerikan liittovaltion tuho. Miten kauan tämä täydellistä katasrofia enteilevä vaihe sitten kestäneekään, mutta pahalta näyttää. (Vai saisivatko vielä yhteiskuntansa kokoon ja demokratiansa päivitettyä?  Katsotaan nyt välivaalit ja seuraavat presidentinvaalit.) Osa haastatelluista mukana olleista tuntui vähän katuvan, vähätteli, olivat jotenkin vain joutuneet sinne, osa sensijaan oli edelleen innoissaan: että me tehtiin se, että me näytettiin niille, mehän tultiin sinne, kun presidentti käski. Joku kuitenkin ymmärsi: pressa käski, muttei itse sitten näyttäytynytkään!

Änkyrät maailmalla ovat seuranneet näiden riehujien jalanjäljissä kuin lammaslauma. Jopa meilläkin, Suomessa, maailman onnellisimmassa maassa! - Tästähän muuten juuri oli artikkeli Hesarissa, eli se onnellisuus voidaan mitata ja määritellä monella tapaa. Tokkopa mittarit henkilökohtaisen onnen mittaamiseen koskaan yltävät, sen kai jokainen ymmärtää, kyse on yleisestä tyytyväisyydestä elämiseen ja olemiseen, palveluihin, turvallisuuteen, saavutuksiin, toimenpiteisiin jne.

Viis onnellisuudesta, anoturtiaiset seuraajineen haluavat kapinoida kapinoinnin vuoksi. Kun kerran jenkeissäkin! Uudesta VKK-puolueesta oli myös mielenkiintoinen artikkeli päivälehdessä. Mistä tämä tällainen versoaa, mikä niillä mättää, kun vanhat puolueet eivät kelpaa, vaikka niitä on tarjolla pilvin pimein? Onko se vaan Turtiaisen turhautumista, kun on puolueestaan erotettu. Mokoman twiitin takia, niin kuin lehdessä sanottiin. Tämä "vaivainen, mokoma" twiitti oli joku vitsi kuvan yhteydessä jossa George Floyd kuolee poliisin polven tukehduttamana. Törkeämpää tuskin voi olla, tämäkö ei muka olisi mitään! Perussuomalaisetkin sentään ääriajattelustaan huolimatta pesevät silmänsä tällaisen edessä ja ymmärtävät erottaa moisen mollaajan.  Mihin siis tämä Anon lammaslauma on tyytymätön? Siihenkö, että valtio määrää? Että eduskunta, meidän itsemme valitsema, säätää lait ja hallitus panee toimeen? Siihenkö, että virkamiehet puurtavat, selvittävät, valmistelevat? Tosin eivät aina ja joka paikassa kovin tehokkaasti - siitäkin oli oiva esimerkki lehdessä: seksuaalirikosten tutkinta viivästyy, kun poliisilla sattuu olemaan vapaapäivä tai kahvitauko. Jos Anon puolue nyt saa sitten eduskuntaan jokusen edustajan, siitäkö se riemu repeää! Entä sitten, kun mitään ei tapahdukaan, demokratia vaan puksuttaa eteenpäin kuin höyryveturi. MIten sitä sitten kiivetään barrikaadeille? Meidän presidentti ei takuulla kehota joukkoja valtaamaan parlamenttitaloa!

Sattuneesta syystä osuu silmiin silloin tällöin mainos tästä uudesta puolueesta. Valtamedia ei kerro totuutta vaan valehtelee, pitää kuunnella kansaa! Kansan syveistä riveistä se totuus paljastuu! Ainakaan näissä aluevaaleissa ei espoolaiset VKK-ehdokkaat näyttäneet kovin koulutettua väkeä olevan, mitä nyt pikaseen vilkaisin ständin tuolla ulkona. Päinvastoin: niitä "syviä rivejä". Kyllä se on yleissivistys, joka tätä maata kannattelee ja demokratiaa ylläpitää. Kuinkahan monta hyvin koulutettua mahtoi kongressin valtaajissakaan olla?

22. tammi, 2022

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...