Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Vaikka kuinka yrittäisi lukea artikkeleita, niin ei pääse kärryille, mistä oikein tosissaan on kyse. Miksi uhitellaan ja kalistellaan sapeleita. Miksi Venäjä tuo ohjuksia Ukrainan rajalle ja miksi se väittää, että USA tekee samaa. Tekeekö USA? Kulisseissa tapahtuu, näin väittävät.

Pitkä artikkeli Counter Punch-verkkolehdessä, jota Pieter lukee, selitti asiaa. Lehti, joka kritisoi USA:n republikaaneja kaikessa (ehkä aiheellistakin), on sitä mieltä, että kun kerran kylmän sodan päättyessä on luvattu, ettei Nato leviä tuumaakaan itään päin, niin Venäjä kokee olonsa turvattomaksi. Suuri ja mahtava Neuv... ei kun Äiti Venäjä. Turvaton? Kun Isä Putin niin huolella suojelee. Luin myös Hesarista, että tällaista olisi USA:n tai Naton taholta luvattu, siis että Nato pysyttelee nahkansa sisällä. Juu, mutta se tarkoitti vaan Itä-Saksaa. Onko präntätty johonkin sopimukseen?  Oli tai ei, sehän on jo aikoja sitten rikottu se sopimus, miks vasta nyt uhitellaan? Nyt, jos Venäjä uhittelee vain siksi, että pelkää Naton laajenevan, miksi juuri nyt? Laajenemistahan on tapahtunut jo vuosia sitten. Mitä, jos Nato antaisi lupauksen, laukeaisiko tilanne? Mutta kun maat haluavat päättää liittymisestän itse...

Valko-Venäjästä oli piiitkä artikkeli, en ole vielä edes kokonan lukenut. Mikä tulisi olemaan tämän maan rooli sodassa, joka on nyt nurkan takana? Kimpassa Putinin kanssa? No, ja entäs se Amerikka sitten? Taas olisi keltainen nauha niiden talojen verannan pylväissä, joista on poika tai tytär demokratiaamme puolustamassa kaukana Euroopan perukoilla. Saisivat sitten sanoa - niin kuin edesmennyt, täysin amerikkalaistunut sisareni (vakaa republikaani) sanoi - me pelastimme teidät natseilta. Minusta olisi järkyttävää kenen tahansa nuoren kohdalla, että heidät taas henkensä uhalla velvoitettaisiin lähtemään sotaan. Minkä takia? Ei ole ihmishenki kovin kallis, jos joidenkin despoottijohtajien ylpeyden takia tulet räjäytetyksi jossain kaukana kotoasi. 

Aikoinaan, kun USA soti Vietnamissa, amerikkalaiset varmaan kokivat, että heidät pelastettiin. Miltä? Usein sanotaan, että antakaa niitten itse selvittää omat ongelmansa. Noh, onhan se niinkin, mutta... Jos vainotaan, niin kai silloin vahvemman pitää tulla heikomman avuksi. Näitä vainottuja maailmalla riittää. Täällä kaukana Suomessa, rauhanomaisten lumivallien sisällä ei tavallinen tallaaja edes ole perillä läheskään kaikesta kavalan maailman vainosta ja kidutuksesta, hyvähän se meidän on sanoa. Tule USA auttamaan tai tule Venäjä. Tulevatko ne sitten ilman omia intressejä? Mistä sitä öljyä saisi, sinnehän sitä kannattaa lähteä uhraamaan niitä poikia ja tyttäriä.

Sotaherratko sitä sotaa vain kehräävät? Sotateollisuus? Monelleko Siperian ränsistyneen pikkukylän tai Arizonan asuntovaunuparkin asukille riittäisi terveydenhuoltoon tai koulutukseen rahaa jo yhdenkin ydinohjuksen tai panssarivaunun rakentamatta jättämisellä?  Kumpi on tärkeämpi, ydinohjus vai ihminen?

Nato hyörii nyt kovasti näkyvillä. Meilläkin on Nato-myönteisyys nousussa. Itse ajattelen näillä ei-asiantuntija-aivoillani, etten  ainakaan juuri nyt millään uskaltaisi liittyä. Naapuri saattaisi tuosta  riehaantua ihan arvaamattomasti. Ei, ei ja ei. Ajattelepa amerikkalaisia nato-joukkoja pitämässä harjoituksiaan Suomessa samaan aikaan, kun Venäjä harjoittelisi sadatuhannen sotilaan voimin ihan tuossa rajan tuntumassa, Karjalan kaukomailla.

Kuka siis haluaa sotaa? Jälleen kerran tuntuu siltä, että kyseessä on vain ihmisen sisäänrakennettu tarve isotella, uhitella, valloittaa, olla paras, parempi kuin nuo. Ikäänkuin johtajat pelaisivat vain jotain War-Craftia (eikös sellainen tietokonepeli ole olemassa?). Ja sitten se Jumala suojelee meitä, vain juuri meitä.

6. helmi, 2022

2

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...