Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Eikös siellä Raamatussa sanota jotenkin näin. Silti joittenkin usko tekee vähän autuaammaksi ja toiset saattavat vaikka joutua helvettiin. Ei tiedä ei, voi olla voi. 

Tuli helluntailainen naapuri vastaan ja alkoi puhua Raamatusta ja Jeesuksesta. Että mihinkä luulet joutuvasi kuolemasi jälkeen. No taivaaseen, sanoa tokaisin. Hän näytti vähän epäilevältä, kyselin, että enkö muka? Hän oli sitä mieltä, että sinne mennään vain, jos on annettu elämä Jeesukselle. Yritin irtautua, pakko oli sanoa, että minä nyt kyllä uskon ihan eri tavalla, en niin paljon perusta Raamatusta - sieltähän Päivi Räsänenkin ammentaa homofobiansa, eli kaikkea löytyy, erittäin hyviäkin ohjeita  -  ja Jeesus oli varmaan mukava ja oikeudenmukainen heppu. Amerikan serkkunikin odottaa, että heidät tosiuskovaiset tempaistaan sinne taivaan iloon ihan koska tahansa. (Nämä kotimaan helluntailaiset ei kai sentään sellaista odota.) Mutta että minä en kyllä totta puhuen usko, että on olemassa paikat nimeltä taivas ja helvetti. No mitä sitten on? naapuri ihmetteli. Ei mitään, on eri ulottovuus, josta me ei tiedetä mitään ennen kuin kuollaan. On olemassa henkimaailma. Ehkä. (Oikeasti uskon, että on, mutta naapurille sanoin noin). Hän jankkasi Jeesuksesta, minä sanoin, että kallistun enemmän itämaisten uskontojen puoleen, että esim uudestisynnytään. Hän parkaisi siihen, että sitähän voi syntyä vaikka apinaksi! Tämän kielsin, sanoin luulevani, että ihmisen sielu kehittyy elämien kuluessa, ei voi syntyä apinaksi. - Nyt, kun ajattelen, ehkä sielu ei kehity minnekään, ei ainakaan kaikkien 🤒. Ja jos sitä vaikka syntyisi apinaksi, niin mitä sitten? Tai rikkaan talon koiraksi - tytär ehdotti tällaista, kun kerroin. 🤭

Ottaa kyllä vähän päähän, kun aletaan käännyttää. Mutta lähetyskäskyähän vain toteuttavat, pitäisi hyväksyä. Voivat sanoa yrittäneensä, antaneensa ajattelemisen aihetta.

Ajattelemisen aihetta kyllä tuli. Mikä se on se sellainen Jumala, joka antaa kaiken tällaisen tapahtua? Ehkä Jumala on nukahtanut tai jatkaa luomistaan, niin kuin Hector laulaa. Uskovaisilla on tällaiseen aina selityksensä. Amerikkalaiset rukoilee aina kaiken ja kaikkien puolesta. Nyt tietysti Ukrainan. Mahtaakohan Jumala olla kuulolla?

3. maalis, 2022

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...