Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Terveysalan ammattilaiset kertoivat, että kaikki me se saadaan, rokotetut ja rokottamattomat. Niinpä sitä osasi odottaa. 

Viime maanantaina, perjantaisen palvelutalovierailun jälkeen (siellä oli kuulema OLLUT koronaa, mutta asukkaana olevan ystävämme testitulos oli ollut negatiivinen, kunnes sitten sunnuntaina hänkin oli jo saanut positiivisen tuloksen) alkoivat lievänlievät oireet. Tunnistin kuitenkin, että on nyt jotain vähän erilaista tuntemusta. Ihan vähän yskää, niinkuin olisi roska kurkussa. Tiistaina sitten testiin (kotitestin positiivisuutta osoittavaa viivaa tuskin erotti!). Testissähän ei välttämättä tarvitse käydä, mutta ajattelin, että kun kuitenkin ollaan jo hieman varttuneempia (niinkuin eräs ystäväni haluaa asian ilmaista, hän kun haluaa välttää sanaa vanha), niin parasta käydä. Ollaan sitten kirjoissa ja kansissa, JOS jotain vakavampaa tulee.

Keskiviikko oli jo selvästi pahempi päivä. Keuhkoja poltteli, yskitti ja nenäkin alkoi vuotaa. Mutta torstai se vasta paha päivä olikin, päätäkin jo vähän särki. Annas olla, kun päästiin yöhön! Sitten se vasta taudiksi äityi. Yskitti niin, että keuhkot tuntuivat lentävän pellolle. Oli pakko istua ylhäällä puoli yötä, että jotenkin selvisi. Perjantai-aamuna olin kuin raato, melko varma siitä, että hengityskoneeseen tästä joutuu. Käskenkö sitten irroittamaan piuhat?  Ihan hirvee olo. En enää muista millaista oli joskus 30-40 vuotta sitten, kun oli joku aasialainen tai hongkongilainen, mutta luulen, ettei voinut olla pahempaa. Kuumekin nousi nyt huimiin lukemiin, peräti vähän yli 37. Normaalilämpöni kun on noin 34,6. Jos laittoi pään alaspäin, olisi nenästä voinut valuttaa kupillisen juoksevaa, kuin olisi pää sisällä unohtunut hana auki!

Pieterille tuli pieniä oireita keskiviikkona. Virallinen varmistus torstaina. Hänellä on nyt siis kolmas (tai neljäs) päivä menossa. Ja on todella sairas.

Mutta avot! Tänä aamuna pomppasin ylös kuin peipponen. Olin nukkunut todella hyvin, yhtään kertaa heräämättä. Olen jo ollut Wayan kanssa lenkillä -  tuolla hirveässä tuulessa. Tosin Kuopion serkkuni varoitteli menemästä ulos ja käski laittaa jääkaapin oveen ison lapun: MUISTA JÄLKITAUDIT! Nyt kun päiväuniaika on jo ajat sitten ohi, enkä vieläkään ole yhtään  levännyt aamu 8:n jälkeen, pitää yrittää oikeasti vähän levätä. 

Mutta siis 5-6 päivää on tautia ja sitten sitä ilmeisesti kokee ihmeparantumisen. KUN on ne rokotteet! Tämä tauti on sitten kuin 4. rokotus. Olen hämmästynyt taudin kulusta. Ja kaikilla tuntuu olevan vähän erilaisia oireita. Meillä molemmilla tuo yskä on ollut pahin. Sitä kun hoitajalle valittelin (molemmille soitettin terveyskeskuksesta testiä seuranneena aamuna) ja kerroin lukeneeni, että omicronissa ei niinkään pitäisi olla yskää, hän valisti, että sitä on nykyisin tosi monella ollut. Liekö sitten taas joku uusi variantti!

Hyvä, kun tuli nyt eikä myöhemmin. Huhtikuun lopulla alkaa piiitkä matkamme, ollaan taas yli 2 kk poissa Suomesta. Parempi olla silloin elämämme kunnossa!

Ja nyt lepäämään. MUISTA JÄLKITAUDIT!

26. maalis, 2022

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...