Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Taidan kyllä olla dementoitumassa, ja ilman sitäkin olen aina ollut kai hieman hidas. Tällä kertaa puhun TV 1:n sarjasta Transport. Hyvä idea ja hyvät näyttelijät, mutta kärryillä en vaan pysynyt.

Päiväkodin ruoasta löytyi eläimen tunnistussiru. Onhan se tietenkin huono juttu, lihan pitäisi olla tarkastettua, mutta että joku toimittaja sitten alkaa selvittää, mistä eläimestä siru on peräisin  ja saa selville, ettei se ole ollenkaan sen eläimen siru, josta jauhelihapihvi piti olla valmistettu, eikö se ole jo vähän yliammuttua? Matkustaa Hollantiin jäljittämään alkuperäistä eläintä. Hevostilallinen suomessa ostaa hevosia. Oliko hyvis vaiko pahis, ei oikein selvinnyt. Ville Virtanen kuitenkin oli.

Lehden päätoimittajalle on liikaa että tyttötoimittaja touhuaa ihan liian isoissa asioissa, antaa tyttötoimittajalle potkut. Tämä kuitenkin vain jatkaa tutkimuksiaan.

Käy ilmi, että paremmat päivänsä nähneitä hevosia ja poneja myydään kunnon kilpahevosina, siruja vaihdellaan eläinten kaulalla, rajatarkastuksessa mukana oleva eläinlääkäri lahjotaan tai ei ehdi tarkastaa kaikkia lihakontteja. 

Samaan aikaan jonkun perheen isä on ollut kateissa niin kauan, että haetaan jo kuolleeksi julistamista.  Perheen äiti on alkoholisoitunut opettaja ja saa töistä potkut. Viedään kuntoutukseen. Aikuiset poika ja tytär sekä riitelevät, että selvittävät tätä katoamista ja äitinsä tilannetta.  Joku mies -äidin velikö ehkä - on mukana sumplimassa. Vakuutustarkastaja tutkii tätä juttua. Em. toimittaja ja vakuutustarkastaja alkavat sitten yhdessä selvittää tätä ruokaväärennysasiaa. En muista, miten he tutustuivat. Vakuutustarkastajan ex sekaantuu myös juttuun, hän on poliisi. Vakutustarkastajakin on ollut poliisi.

Pankinjohtaja on jotenkin sekaantunut sekä eläinkauppaan jonkun roistomaisen miesystävänsä kautta että siitä seuraavaan rahanpesuun, johon järkkää avustajaksi alkoholisoituneen poikansa Slussenin siltojen alta ja tämän kaverit sieltä samasta paikasta. Pankinjohtajaan on ihastunut joku pankinjohtohenkilö, joka tajuaa että tämä pesee rahaa ja yrittää käyttää tilannetta hyväkseen...

Huhhuh. Katsoin kaikki jaksot(8 kpl) ja odotin, että viimeisessä vedettäisiin lankoja yhteen. Muttei vedetty. Siis (ainakin) kaksi erillistä tarinaa ja niissäkin jos jonkinlaista syrjähyppyä ja sivupolkua. 

Oletettavasti on kyse siitä, että simppelinä ihmisenä vaadin selkeyttä asioihin ja tämä sillisalaatti oli minulle liikaa. Toivottavasti te muut katsojat olitte tarkkaavaisempia.

(Voi, miten odotan pääseväni katsomaan uutta Downton Abbey-leffaa. Siinä riittää myös juonenkäänteitä, mutta sen verran pienin askelin, että pysyn mukana.)

12. touko, 2022

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...