Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Omituista, me puolueeton Pohjola ollaan kohta (todennäköisesti - ellei Turkki tai Unkari ala tosissaan venkuroida) puolueellisia. Lännen puolella. Norjan ja Tanskan mukana samassa rintamassa. Ja Baltian maiden.

Näinhän siinä sitten kävi. Minäkin alan uskoa, että varmaan se sitten on parempi olla Naton jäsen, kun tämä maailma on näin kovasti muuttunut. Sodan käynyt sukupolvi alkaa olla pian haudassa. Sen enempää aikaa ei tarvittu, kun taas jo uusi sodan uhka kolkuttelee ovilla. Ei tarvita kuin pari hullua, niin suuret joukot on saatu mobilisoitua kaiken maailman uskomusten taakse. Että siellä ja täällä olisi hallintokin täynnä natseja. Onhan niitä toki nyt jo joka maassa - koska mitään ei koskaan opita -, mutta demokraattisissa maissa ei sentään hallituksissa. 

Pojan fb-ystävä (vuosien takainen matkakumppani  joltain reppureissulta - varmaankin osasi pysytellä erossa päihteistä, koska on nyt apulaisprofessorina Virginian yliopistossa) kirjoitti pojan fb-sivulle pitkän ja perusteellisen haukkumapostauksen siitä, miten hulluja olemme, kun liitymme ja miten rikomme kaikkia mahdollisia sopimuksia. 

Mutta: Suomi on demokratia, eduskunta koostuu valitsemistamme edustajista, joten heihin on luottaminen. Ja  kai nyt sentään on luetettava, että tällaista päätöstä ei ihan tyhjästä nyhjästä vaan on perusteellisesti punnittu edut ja haitat. 

Ruotsin pääministeri sanoi uutisissa, että nyt katkeaa 200-vuotinen perinne Ruotsissa: puolueettomuus. Historiassa ei mikään ole ollut pysyvää. Koko ajan tulee muutoksia, aika elää.  Tuhannen vuoden kuluttua 200 vuotta ei tunnut enää miltään, olihan pimeäksikin kutsuttu keskiaika sentään noin 1000 vuotta pitkä jakso.

Vaikka Putin mitä vakuuttaisi, on luotto mennyt ja lisäksi eri asiantuntijat todistavat  vuoronperään kilvan, että Putinin jälkeenkään eivät asiat tule muuttumaan. Venäjä on iso laiva käännettäväksi. Vaikka nimi muuttui, Neuvostoliiton varjo kummittelee itäisessä naapurissamme edelleen. Onhan se kamalaa, jos Venäjä alkaa läntistä rajaansa aseistaa, mutta ei taida ainkaan tällä haavaa resurssit riittää.

Ollaanko me nyt sitten mahdollista sotarintamaa tai ainakin tukikohtahan Suomeen takuulla tulee. Mutta ehkä voidaan olla rauhallisin mielin, kun isoveli valvoo. (Ai niin, mutta Ruotsin mielestähän ME juuri ollaan se isoveli!)

16. touko, 2022

2

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...