Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Ainakin Pieter silittäisi. Olen saanut hänet luopumaan sentään noin omituisesta päähänpinttymästä (tosin hän silittää ne vieläkin, jos itse on raudan ja laudan ääressä). Mutta t-paidat nyt ainakin pitää, eikö vaan?

Nyt on kuitenkin päässyt käymään niin, että Pieter on jo 3 viikkoa joutunut tyytymään "käsin silitettyihin" eli kädellä silitettyihin t-paitoihin, kun täältä saksalaispariskunnan kakkos- (tai kolmos-) asunnosta ei löydy silitysrautaa. Rahaa heillä varmaankin on, mutta ei sitä silti ole liiennyt tuollaisiin tarpeettomuuksiin kuin silitysrauta (ja kahvin- tai vedenkeitin ja paahdin). Vaatteensa taitavat ostaa kirpputorilta, mikä sinänsä on hyvä asia. Kierrätys kun on. Nyt kun meille selvisi, että täällä Portugalissa on hyvinkin toimivan kierrätyssysteemi, vähän väliä näkee pienen rinki-aseman, jossa on selvästi merkitty, mitä mihinkin säiliöön saa heittää, olemme alkaneet lajitella roskat. Sitä tämä pariskunta ei kuitenkaan välittänyt tehdä, kintaalla viittasivat, kun kyselin.

Me ollaan molemmat kohtalaisen siistejä, tai minä siis kohtalaisen ja Pieter liioitellun. Kotona imuroi joka päivä, täällä nyt on tyytynyt imuroimaan vain kerran viikossa. Kun on tuo imurionegelma. Onneksi talosta löytyi iso, suht kevyt teollisuusimuri, ettei tarvitse raskasta Mieleä käyttää. Mutta moppia ei oo, joten lattiat on moppaamatta. Hyönteisiä on vähän joka lähtöön, mutta sisätilat on suht hyöteisvapaat, mitä nyt jokunen hämhäkki nurkissa. Näissä maissa hygienia on vähän eri asia kuin meillä. Kun  on kuuma ja luonto lähellä. Pitää vain varoa, ettei mitkään pöpöt pääse vaikuttamaan! 

Ilmankos Wayakin sai extra-rokotukset, kun kuulema on joku hietakirppu ja joku loinen, joka pyrkiin sydämeen. Nyt ei pitäis olla vaaraa. PIeteriä häiritsee, jos on yksikin kärpänen tai hyttynen huoneessa, metsästää sellaista vaikka läpi yön. Myrkyttää jollain hermokaasulla nurkat, jos epäilee, että siellä majailee kutsumattomia vieraita. Hevosten ympärillä pörrää ihan tuhottomasti kärpäsiä. Kamalaahan se kyllä on, mutta sille emme voi mitään. Jotain Pieter mielessään hautoo, kun säälii noita eläimiä (siis hevosia, ei kärpäsiä), suunnitteli jo hevosten suihkuttamista vedellä. Toivottavasti ei saa päähänsä mitän radikaaleja ratkaisuja, off:ia tai jotain vastaavaa 🤒. 

21. touko, 2022

2

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...