Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Kyllä se niin on, että muu maa mustikka, oma maa mansikka. Ihmiset muuttaa ulkomaille (Pieterkin), Satu-sisko muutti, moni julkkis muuttaa, urheilijat muuttaa pestiensä perässä, Portugali taas houkutteli monet verottomuuden takia. Nythän tuloveroja ei enää pääse tänne pakoon, mutta kuulema vielä pääomaveroja pääsee.

Minä se vaan en muuttaisi sitten millään. Kyllä ne on ne kotoiset metsäpolut, marjat, sienet mitkä enemmän houkuttelee. Vaikka sitten  saakin kaupan päälle paarmat, hyttyset, punkit ja hirvikärpäset. Järjestys, siisteys, organisoitu yhteiskunta. Joukkoliikenne, kulttuuri. 

Täällä kun käy Aldissa tai Lidlissä, saa sentään melko kotoisia tuotteita, mutta tuo paikallinen ketju, Pingo Doce ei sekavuudessaan kovasti houkuttele. Kyllähän sieltäkin melkein kaikkea saa, mutta... Alkaa jo tehdä mieli maksalaatikkoa ja härkistä. Ihanat maisemat, salaperäiset korkkipuumetsät, lammaslaumat, haikarat. Ihanaa, jännittävää. Mutta sitten se alkaa: on liian  kuuma, koiraa ei saa tuoda rannalle, jos siellä on lippu (merkiksi, että siellä on vahti, ranta on "auki"), talossa kaikki on vähän rempallaan, hämähäkinseitit nurkissa, vedenpaine hanasta vaihtelee, samoin lämpötila, yhtäkkiä vesi on kuumaa, sitten taas kylmää. - Nämä nyt vaan ovat esimerkkejä juuri tästä talosta, pikkujuttuja. Ehkä jossain toisessa talossa kaikki pelaisi.

Pikkukylien marketit ovat kyllä vertaansa vailla: ahtaampia kuin Siwat ennen, lihat ihan eri luokkaa kuin  meillä, rasvaisia kimpaleita, epäjärjestys, epähygieenisyys. Ei sovi minulle! Ruotsissa, Saksassa tai Hollannissa saattaisin hätätilassa voida asua, mutta ehkä en sittenkään.

Jotain siinä kotomaassa on niin kotoisaa. Ilmeisesti Pieter ei tunne samoin, kun ajattelee oma kotimaataan. Hänestäkin Suomi on paras, hänkin jo alkaa ikävöidä Suomeen. Nyt, kun kolmen viikon päästä lähdetään, kierretään vielä pitkä lenkki Eurooppaa. Kiva, jännittävää. Mutta sitten pääsee KOTIIN!

Toivoin kyllä, että eläkkeellä sitten voisi matkustella. Nyt voi. Niin kauan kuin jaksetaan, matkustellaan, että sitten taas saa palata kotiin. 😉

18. kesä, 2022

2

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...