Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Kun sitä jää eläkkeelle, yks ja toinen sanoo, että ois kiva vähän matkustella. Mutta kun minä jäin eläkkeelle joku 17 vuotta sitten, meillä oli ekaks  pakkolähtö Amerikkaan siskon takia, parikin kertaa, oli omakotitaloa, oli mökkiä. Pieter ei halunnut lähteä minnekään. Jonkun kerran tyttären kanssa pääsin matkoille, jonkun kerran käytiin Pieterin kanssa Hollannissa. Tai sitten sukulaiset sieltä oli täällä. Siihen ne vuodet meni. 😲

Viime vuoden matka Pyreneille oli tosi kiva, vaellusta joka päivä jollain vuoren rinteellä. Sitä kohdetta voi todella suositella, sekä Ranskan että Espanjan puolella. Ja kuntokin oli parempi kuin tänä vuonna, jolloin selvästi jo vanhuus painaa. Yhtä sun toista terveysongelmaa on ilmennyt. Lääkemäärä vain kasvaa 🤒.

Tämän vuoden Portugali oli monipuolinen. Facebookista nähtävissä suunnilleen koko matka. Talo hienoine sisustuksineen, kattokruunuineen (keittiössä ja kylpyhuoneessa), kultareunaisine astioineen, viidakkomaisine puutarhoineen. Viisi nimetöntä rescue-hevosta aina aamuisin odottelemassa heinäannostaan. Lumoava korkkipuumetsä lähistöllä, silmänkantamattomiin ulottuva. Elo tilalla sujui sopuisasti (kun aina tehdään Pieterin mielen mukaan 😀), mutta ei sitä tahdo enää paljoa jaksaa. Vähän matkailua sinne tänne, raunioita, mielettömät itsemurhakalliot suunnilleen koko valtion länsireunalla.

Kotimatka pitkä on, onneks ei paljon vastaantulijoita eikä ohittajia. Ehkä Italiassa, varmaan sadan tunnelin tiellä, oli eniten liikennettä ja ne tietkin huonoimmat, muuten ajo sujui mallikkaasti. Päivittäin n. 800 km. Ei siinä paljon ehdi se matkailu avartaa, kun kaikki näkyy vain auton ikkunasta, pysähdykset olivat harvakseltaan ja vain huoltoasemilla tai taukopaikoilla. Ja niitä paikkojahan  oli harvassa, Ranskassa niitä sentään vielä riitti ja olivat siistejä, pöydät ja penkit kivasti puiden varjossa. Hotellit olivat kylissä tai pikkukaupungeissa, nyhdä siitä sitten sitä kaipaamaani kulttuuria!  Ranskan bed and breakfast korkealla, jyrkkien, kapeiden teiden takana, rouvan tarjoama aamupala oli surkea. Hän itse istui heti selkäni takana ja nousi sieltä vähän väliä näyttämään rumien koiriensa kuvia puhelimestaan.

Mikä siinä matkailussa avartaa? Ihmiset, talot, maisemat, tavat, ruoka ja ruokailu, museot, taide. Mitä näistä jäi mieleen? Liukastuminen hotellin kylpyhuoneessa (onneksi on vahvat luut, enkä halkaissut päätäni!), superjyrkät portaat espanjalaisessa hotellissa, joissa minä sekä varsinkin Waya saimme olla tosi varovaisia. Oliivipuut ja niiden juurelle vedetyt vesijohdot, iso, ystävällinen koira, jolla oli pari varvasta vahingoittunut, kämäiset huoltoasemat, bensanhinnat. 

Tsekissä oli paras - ja kaunein - hotelli. Paras päivällinen. Ihana pikkukaupunki. Mutta sitten taas kiidettiin tuhatta ja sataa...

Minun matkani voisi olla vähän erilainenkin. Ehkä vähän enemmän sitä kulttuuria 😙.

22. heinä, 2022

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...