Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Pitäähän sitä profiloitua, pitäähän sitä olla merkkitietoinen. Kukkapuron tuoli, Marimekon mekko, ne vielä ymmärtää, ne on designeä, joskus jopa taidetta, mutta että elintarvikkeetkin alkavat olla sitä yhä enemmän. Suonejoen mansikkaa, Lopen perunaa, Närpiön tomaattia... Ja sitten mennään vielä pitemmälle: nyt pitää jo tietää tila ja puutarha, josta kukin tuote tulee. Herneet on Tammilehdolta ja se paras kurkku tietenkin Varpiolta. Muut kurkut on mitä lie, käyriä, EU-sääntöjen vastaisia, 50 sentin pötköjä. Ja muiden herneet niitä ihan tavavallisia, toukkaisiakin ehkä.

Ja me mennään lankaan! Vai mennäänkö, osataanko vastustaa  mainontaa, jatkuvasti tajuntaan iskevää viestiä. Vähän niin kuin Raamatun kertomukset, joita on toisteltu yli 2000 vuotta, ylösnousemus, neitseestä syntyminen jne. Todeksihan ne ovat muuttuneet. Oliko vähän ontuva vertaus? Mutta olkoon.

Mielikuvilla meitä ruokitaan ja vaatetetaan. Kauneudenhoito, voi herranpieksut, jopa purkkien ulkonäkö saa meidät ansaan. Tämä rasva näyttää tosi tehokkaalta, entäs sitten tämä seerumi! On pipetti ja kaikki. 91,5 % prosenttia naisista huomasi ryppyjen vähentyneen selvästi jo kahdessa viikossa. Iltapäivälehden testissa saanut pisteet 4+/5, täytyy siis olla super. Nämä testit minä aina luen ja sitten: eikun kaupaan! Varmaan on olleet luotettavat testit 😉.

Faktat on tietysti faktoja, joku tuote on parempi kuin joku toinen. Eihän me sitä aina tiedetä, moni kuitenkin uskoo, että kalliimpi hinta on paremman laadun tae. Mielikuvat ohjaavat. Vuittonin laukku (5 tuhatta euroa) on varmasti parempi kuin Sastamalan tehtaalla tehty, satasella myytävä. Täytyyhän sen olla! Tai jos ei ole, niin hintavampi sentään kuitenkin on. Ja oikeanlaisella -hm- logolla varustettu. Ja onko tusina-kosmetiikkatehdas L'Orealin tuote huonompi kuin  joku hintava, esim vaikka Helena Rubinstein? Eräs entinen ystäväni kertoi, ettei ikinä ostaisi jotain Lumenen paskaa (sori, mutta juuri näin hän sanoi!), minä taas miellän Lumenen laatumerkiksi, kun se on tehty Suomessa suomalaisille ja kun Lenita Airisto sitä aikoinaan mainosti. Minä nyt vain luotan Lenitaan. Niin ja onhan ne Lumenen mainokset vetoavia nykyisinkin, niistä saa käsityksen, että tuotteet olis melkein yhtä luonnon kanssa. Aamu-usvaa ja marjoja Pohjolasta. Totuus voi olla toinen, mutta mielikuva on tämä ja se ohjaa minua!

Tomaatit nyt kuitenkin haluaisin ostaa ihan vain normitomaatteina, kurkun myös. Vaikka sen EU:n hylkäämän. 

31. heinä, 2022

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...