Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Jos ois mennyt noin, niin... Jos oisin valinnut toisin, niin... Me jossitellaan vähän väliä, vaikka tiedetään, että se ei johda mihinkään. Varsinkin, jos jotain ikävää tapahtuu. Kolari: jos oisin lähtenyt 5 minuuttia myöhemmin tai aikaisemmin. Korona: jos en ois mennyt sinne ja sinne, sieltä sen varmasti sain. Jne loputtomasti

Entäs jos maailman suuret tapahtumat olisivat menneet toisin? Neuvostoliitto ei olis hajonnut, Hitler olisi voittanut sodan...

Stephen King teki kirjan siitä, jos Kennedyä ei olisi ammuttu. Olipa mielenkiintoinen teos ja tarina. Rikkaalla mielikuvituksellaan kirjailija on kehittellyt tarinan (tällä kertaa ei mitään kauhua), jossa jonkun rähjäisen pitserian perältä avautui kaninkolo, jonka läpi menemällä siirtyi vuodesta 2011 vuoteen 1958. Kuppilan pitäjä sai päähenkilön vakuutettua, että Kennydyn kuolema piti saada estettyä hinnalla millä hyvänsä. Hän itse oli kuolemassa parantumattomaan syöpään, joten hän ei voinut mennä menneeseen aikaan ja oleskella siellä vuosia päivään 22.11.1963 saakka. 

Päähenkilö suostui, elätti itsensä äidinkielen opettajana - sekä voittamalla vedonlyönneissä (ihme ja kumma, miten hän aina tiesikään voittajan!). Hän sai estettyä Kennedyn ampumisen ja se todellakin oli Lee Oswald, joka oli ampuja. Oikeastihan sitä ei ole taidettu 100 %:isesti todistaa. Hän palasi sitten vuoteen 2011 - tietäen, että jos hän menisi uudestaan kaninkolosta, kaikki alkaisi alusta taas siitä vuodesta 1958. Kaikki oli tässä uudessä 2011 vuodessa eri tavalla, koska hän oli muuttanut historian kulkua. Kennedyn suosio oli  vähitellen laskenut ja siitä oli seurannut sitä sun tätä. Maailma oli paljon pahempi paikka kuin se oikeasti oli v 2011. Ydinpommeja oli räjäytetty siellä sun täällä.

En kerro juonesta sen enempää, koska kirja kannattaa ehdottomasti lukea, mutta sen verran vielä, että 50- luvun lopunja 60-luvun alun kuvaus oli sujuvaa, asiat vaikuttivat tutuilta, vaikka kirjassahan ne olivat Amerikkaa. Tavat ja muoti, musiikki ja kaikki. Lankapuhelin esim. Joskus päähenkilö saattoi vahingossa tulla sanoneeksi jotain, mitä ei ymmärretty, kuten: luin sen internetistä. Sitten hän vaan jotenkuten peitti möläyksensä. Pääosin hän taisi viihtyä siinä ajassa paljon paremmin kuin nykyajassa. 

Suosittelen! Itsestäni oli kiva huomata, että Stephen King on muunkin kuin kauhugenren mestari.

8. elo, 2022

2

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...