Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Mitäpä tuohon sanoisi... Kyllä ennenkin ovat juhlineet ja monet kovasti juoneetkin. Kukaan ei vaan ole ollut videoimassa kuka eniten on ollut kännissä ja kenen korva kenenkin suussa on tanssilattialla ollut. 

Itsekin on hoilattu varsin epäsivistyneesti "juodaan viinaa ja tullaan viisaammiks", "jos kaikki Suomen järvet viinaksi muuttuisi" ja kaikenmaailman helangårta. Eikä ketään ole pidetty alkoholistina. Mutta jos Sannan bileissä lauletaan jauhojengistä (oliko se laulu), niin jo vaaditaan huumetesteihin. 

Mutta: Sanna on pääministeri, eikä sitä sais sitten hetkekskään unohtaa. Ei vapaa-ajallakaan. Valitettavasti, sanois Ahtisaari. Kun videoidaan (se on se tapa, jota nykynuoret kuulema kaiken aikaa tekee - laitetaan sitten jollekin somekanavalle nähtäväks), niin  pitäis ymmärtää, ettei mitään yksityistilejä oo, kaikki tulee julki, jos ne on kerran johonkin tallennettu. Ja jos haluaa antaa vakaan, luotettavan kuvan ja viestin, että tilanne on hallinnassa 24/7, niin pitäis pystyä hillitsemään juhlamieltä - niin kauan kuin on (pää)ministeri. Harmillista. Ymmärrän täysin, että sitä nuori ihminen haluaa joskus juhlia ja pelleillä. Iloita ja rymistellä rajoja. Mutta...

Ulla Appelsinilla oli mielestäni hyvä kolumni tänään Iltasanomissa. Että ennenkin on juhlittu, mutta entiset ajat on tulleet ja menneet, ne on olleet huonoja aikoja ne. Niihin ei voi - ei saa - verrata. Muistetaan Leskinen ryppyisessä puvussaan muovikassi kädessä roikkuen seisomassa lentokoneen portaiden vieressä, muistetaan Kekkosen enemmän tai vähemmän salaiset salarakkaat ynnä muut skandaalit ajoilta jolloin ei ollut Seiska-lehteä, eikä tainnut olla edes Hymyä.  Ikävää, että nuori nainen asemassaan joutuu luopumaan kaveriporukasta tai ainakin piiloutumaan neljän seinän sisälle juomaan ne pari viinilasillista, hoilaamaan sopimattomia lauluja tai hyppimään ja tanssimaan vähän päättömästikin - niinhän ne nuoret tekee! - mutta jos on pääministeri, on sitä 24/7, ei siitä mihinkään pääse. On pakko tiedostaa ihan koko ajan  maailman tulenarka tilanne, luonnon uhkat, suuronnettomuudet. On pakko, on pakko. Koskaan ei voi vetää päätä täyteen, vaikka varmaan monesti tekisi mieli. Ei kukaan ministereistä voi, ehkä joku meppi sentään halutessaan voi, - hän kun pystyi kansanedustajanakin tekemään mitä vaan ja silti valittiin mepiksi. Ja kai sitä kannattaisi ajatella sitä äänestäjäkuntaakin, vanhimmasta nuorimpaan.

Mutta Sanna, kun olet fiksu ja hoidat tehtäväsi hyvin, niin me annetaan anteeksi Ota opiksesi.

23. elo, 2022

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...