Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Ystäväni oli tänään sitä mieltä, että on väärin ja synti ja häpeä, että naapurin pojat pakoilevat sotaa. Minusta ei ole, koska he eivät pakoile isänmaansa puolustamisesta, vaan hullun diktaattorin päähänpinttymää. Miksi kukaan tapattaisi itsensä Putinin takia? Ja jos asia todella on niin, etteivät peräkammarin pojat jossain Siperin perukoilla tiedä, mistä on kyse, tai jos yhtään ovat kuulleet faktoista, mutta pelkäävät henkensä edestä, eikö silloin pidä paeta? Pitääkö vain rohkeasti käydä päin tykinkuulaa, ilman varusteita, tietoa ja taitoa? Toivoa, että kaikki elimet ja jäsenet löydetään arkkuun pantaviksi ja äidille lähetettäviksi.

Entäs ne, jotka viime hetkellä tulivat turistiviisumilla Suomeen? Ostoksille? Tapaamaan sukulaisiaan (tai ystäviään), joita ei kuitenkaan lasketa lähiomaisiksi? Ei käy! Ei lähdetä huolettomasti ostoksille, kun  Suomen viranomaiset ovat pian sen kieltämässä. Jos he anovat turvapaikkaa siksi että pelkäävät, koska ovat jyrkästi eri mieltä Putinin kanssa, pitää tietenkin ottaa ja käsitellä hakemus. Viranomaisilla onkin sitten urakka selvittää, miten aitoja pelot ja uhkat ovat.

Eikö siellä nyt jo syntyisi todellinen maanalainen verkko, joka saisi Putin pois vallasta? Varmasti ainakin Navalny joukkoineen yrittää ja tekee kaikkensa. Mutta historia on opettanut, että todellisen diktaattorin syrjäyttäminen on vaikeaa. Aina on todella uskollisia tai pelokkaita, jotka syystä pelkäävät henkensä puolesta.Saattavat yhtäkkiä liukastua alas parvekkeelta, jos sanovat väärän sanan väärässä seurassa. Tai tee menee  väärään kurkkuun ja tukehtuvat.  Pelolla on hyvä hallita - ainakin tiettyyn pisteeseen saakka. 

Joku mielipidekirjoittaja sanoi, että Putia vastustavien maasta poistumisen estäminen on sama kuin jos Sveitsi olisi maailmansodan aikana sulkenut rajansa Hitleriä pakenevilta saksalaisilta. Juutalaisetkinhan olivat saksalaisia.

Jos ei ihmisellä ole mitään mahdollisuutta vastustaa hirmuvaltaa, niin että siitä ei olisi ikäviä seurauksia, mitä hänen pitäisi tehdä? Joutua rintamalle tappamaan ihmisiä, joita hän ei millään muotoa koe vihollisikseen? Tai lähettää lapsensa tai miehensä sinne? Tietäen, että ei ehkä nähdä enää koskaan.

Monipiippuinen juttu. Kamalaa katsottavaa ovat joka tapauksessa sodan tuhot Ukrainalaisissa kylissä ja kaupungeissa! 

5. loka, 2022

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...