Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Voi herranpieksut, miten on vaikeaa. Sähköyhtiömme Oomi ilmoitti, että määräaikainen sopimuksemme on umpeutumassa ja tarjosi kahta eri hintaa. Halvempi oli 29 snt/kW. Ei tarjottu pörssisähköä. Menin johonkin Vertaa Sähkönhintoja-sivustolle ja otin sieltä Fortumin. Vaikka on jäänyt jotenkin vastenmielinen mielikuva tästä yhtiöstä johtuen entisestä johtajasta (Lilius). Sitten soitin Oomiin irtisanoakseni, sieltä sanottiin, että irtisanominen on jo tehty Fortiumilta. Ja että kyllä heilläkin olisi ollut sitä pörssisähköä tarjolla. Ettepä vaan tarjonneet kirjeessänne, sanoin. Siitäpähän saivat, mokomat 😠. 

Mutta auttaako tuo kiukuttelu mitään! Pörssisähköä Fortumilta, juu. Sitten soittaa sieltä neiti. Puhuu kuin konekivääri tai papupata (Hattulan pappilan apupapin papupata...): kiitos, että olet valinnut meidän yhtiön. Tarkistaisin vielä tiedot... plääp plääp. Varmaan  olet kiinnostunut sähkösi alkuperästä, vihreä sähkön lisämaksu  kuussa maksaa plääp plääp plääp, ja maksamiseenhan on kiva saada joustoa, tulee 12 ehdotusta vuodessa, plääp, maksujousto maksaa kuussa vain 5 euroo (minä tähän väliin, että kai sitten tulee tasauslasku?), laitetaanhan tämä (joo tulee, mutta siihen saa joustoo..plääp plääp), ja tässä pörssisähkössä on sitten kiinnitysmahdollisuus, sieltä omafortumista - sen voi ladata myös puhelimeen, on muuten tosi kätevä - voi sitten katsoa tuntikohtaiset hinnat ja saat ehdotuksia hinnan kiinnityksestä seuraavaksi 2 kuukaudeksi...

Näitä lisäpalveluita taisi tulla jo neljä, à 4-5 € pannaanhan pakettiin-tyyliin, jolloin minä sentään sain  väliin sanottua, että hetkinen hetkinen, nyt alkaa tulla jo liikaa hintaa. Perusmaksun lisäksi maksaisin kaikesta jo jonkun 20 €/kk ja sitten tietenkin vielä energian hinnan. Ei hyvänen aika sentään ihan kaikkea!

Sitten neiti Konekivääri (näinä aikoina ei ihan kiva vertaus muutenkaan) kysyi lopuksi, oliko jotain kysyttävää, sanoin ystävällisesti, että ei, mutta muita asiakkaita varten ehdottaisin, että puhuisit vähän hitaammin, on vaikea seurata. On vaikea ehtiä tajuamaan. En kehdannut sanoa (olisi pitänyt), että älä myöskään tuputa sanomalla, että tämähän sinua varmasti kiinnostaa, eiköhän lisätä myös tämä.

Nyt kun sitten printtasin kaiken ja aloin tavata tuota peukaloiselle tarkoitettua pienen pientä tekstiä, huh, ensinnäkään papereissa ei ollut sivunumeroita, eli en ollut varma tulostuivatko ne oikeassa järjestyksessä, ota siitä sitten selvää, käännyin taas entisen sähköfirmamme puoleen. Menin heidän sivuilleen. Siihenpä loikkasi oikealta sivulta Pertti Botti, kuinkas muutenkaan. Teksti, jota yritin lukea,  peittyi puoliksi. Missään ei näkynyt kruksia, jossa tämän chatti-hirviön saisi vaiennettua. Hän siinä kyselee, miten voin auttaa. Kirjoitin: miten saa tämän chat-ikkunan suljettua. Hän vastaa: nyt oli sen varran konstikas kysymys, että täytyy pyytää ihmiskollegani apuun. Heille voit laittaa viestin tästä, ovat tavattavissa arkisin klo... jne.

Ei kun takas Fortumin sivuille... Mistä peruutat nämä kalliit lisäpalvelut? Printeissä oli lomake. Siis lomake: lähetä tämä jos haluat perua, laita kuoreen ja portimerki päälle... Ei oo totta, kun kaikki on sähköisesti, niin yhtäkkiä pitää laittaa oikein kirjepostia. 

Tultiin siihen tulokseen Pieterin kanssa (hän osallistui vain kuuntelemalla mun sadatuksiani ja myöntelemällä), että pörssisähkö otetaan, seurataan hintoja, käytetään tiskikonetta vain öiseen aikaan -pyykinpesukoneesta maksetaan vastikkeessa- imurista Pieter tuskin malttaa luopua 🤒, huitelee sillä asunnon läpi joka ikinen päivä 😠. Ja myöhemmin saatetaan ottaa tämä hinnankiinnitysmahdollisuus käyttöön. Soittelen heille maanantaina, toivottavasti robotin ihmiskollega on paikalla ja puhuu hitaasti ja selvästi.

Näiden armoilla olet, ei voi mitään. Voi meitä vanhuksia! Jos sinulle ei ole tietokonetta, tai et osaa sitä käyttää tai sinulla ei ole reippaita nuoria auttamassa näissä asioissa, olet kyllä ihan hukassa! Ei mitään jakoo tässä maailmassa. Olipahan minullakin sähköinen lauantai. Ja minä sentään joten kuten selviän sekä sopimuksista ja tietotekniikasta!

(Mutta meillä sentään on sähköä, ainakin  toistaiseksi. Vaikka säännösteltäisiin, niin voimalaitoksia ei kukaan sentään ole pommittanut! Ei valiteta.)

26. marras, 2022

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...